RP F F01203 DO 2 bewerktDe beste ideeën ontstaan al pratend met collega’s en de meeste nieuwtjes hoor je bij de koffieautomaat. Twee zaken waar zzp’ers niet vanzelfsprekend dagelijks mee in aanraking komen, zeker niet in coronatijd. Daar is sinds 19 april een oplossing voor: ‘Op de koffie bij …’, in principe elke maand op een maandagochtend.

In de afgelopen ledenvergadering is besloten om in 2021 te starten met een maandelijkse online koffieafspraak. Ons lid Ingrid van der Vlis bood zich spontaan aan voor de aftrap. De allereerste ‘Op de koffie bij…’ vond op maandagochtend 19 april plaats onder haar regie.

Ingrid en haar ‘gasten’ kijken terug op een prima geslaagd half uurtje, zo aan het begin van de week. Er waren tien aanmeldingen. Een van de leden was op het laatste moment verhinderd, zodat er uiteindelijk negen man/vrouw in de Zoombijeenkomst aanschoven – onder wie één introducé. Zij kon op deze manier lekker laagdrempelig even kennismaken met de vereniging. De omvang van dit gezelschap vroeg om een strakkere organisatie dan een samenzijn met drie of vier mensen. Alsnog was het ongedwongen en toch ook zinvol. Na een voorstelrondje – nog niet iedereen kende elkaar – vertelden een paar leden over hun plannen voor deze week. Zo kregen we een kijkje in het onderzoek van de gastvrouw naar Delft direct na de Tweede Wereldoorlog en in het project voor de herinrichting van de synagoge in Groningen door Willy van der Schuit.

Meteen gingen de nodige tips en ervaringen over en weer. Anton van Renssen haalde ten slotte nog wat wensen op voor het aanstaande webinar over podcasts. Na het online half uurtje ging iedereen weer fysiek zijns weegs. En tevens was het duidelijk: we gaan hier vrolijk mee door.

Ingrid organiseert ook de eerstvolgende koffiedate op maandagochtend 17 mei om 9.00 uur. Wederom een gelegenheid om de week gezellig en inspirerend met vakgenoten te beginnen.
Ook zin in zo’n inspirerende kop koffie? Kijk op de pagina Agenda voor alle data. Introducés zijn welkom. Aanmelden voor leden en niet-leden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..