Bandrecorder met microfoon Bestanddeelnr 13998 bijgewerktOp woensdag 2 juni organiseert Ondernemers in Geschiedenis de webinar ´Podcasten voor historici´.

Podcasten is voor veel historici nog nieuw, maar er is een groeiende markt voor en in de mediawereld is het hot; je kunt er vaak eenvoudiger fondsen voor werven dan voor het schrijven van een boek… Bovendien is het ontzettend leuk om podcasts te maken en valt het perfect te combineren met bijvoorbeeld publieksgeschiedenis en oral history.

De webinar wordt gegeven door onze voorzitter Anton van Renssen en Wim Eikelboom. Anton zal vertellen over zijn ervaringen met het maken van podcasts als historicus, over welke kansen hij ziet voor historici en over welke valkuilen hij allemaal is tegengekomen in de podcast-praktijk. Wim was jarenlang verantwoordelijk voor het podcast-portfolio van NPO Radio 1. Nu werkt hij als freelancer – hij maakt onder meer de podcasts Rivierenverhalen en IJsselverhalen en de podcast Eik & Ik. Wim zal vertellen over zijn podcast-ervaringen in onder andere de mediawereld en bij zijn huidige freelance werk.

Heb je interesse om deze webinar bij te wonen? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..