Webinar tentoonstelling makenNa eerdere webinars komt op 11 november aanstaande ons medelid Willy van der Schuit aan het woord. Zij heeft als projectleider en curator eerder dit jaar de vaste museale inrichting in Synagoge Groningen opgeleverd. Maar wat houdt dat in? En welke rol heeft de historicus bij zo’n project?

Waar te beginnen?
Tijdens het webinar kan Willy uiteraard niet álles vertellen. De fijne kneepjes van het maken van een tentoonstelling kunnen nu eenmaal niet in anderhalf uur aan de orde komen. Maar er zijn wel tips aan te reiken waarmee de historicus aan de slag kan. Waar te beginnen, hoe kun je de ruimte gebruiken, wat is de functie van beleving en welke keuze maak je voor tekst, objecten en vormgeving? Bij een tentoonstelling gaat het niet alleen om een goed verhaal, maar ook om de middelen die je kunt gebruiken om het verhaal goed te vertellen.

Aanmelding
Het webinar vindt op donderdag 11 november aanstaande om 19.30 uur online plaats en is alleen toegankelijk voor leden. Aanmelden ervoor kan via onze secretaris Rogier Overman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je ontvangt dan tijdig de link.