still Dalfsen v3Op 17 mei 2021 heb ik, Heleen Westerman, deelgenomen aan de online bijeenkomst ‘Op de koffie bij...’.

Tijdens die bijeenkomst vertelde ik over mijn project ’Van Kampen naar Moskou’, een historische reisdocumentaire serie op YouTube waarin verhalen uit het verleden worden gekoppeld aan gebouwen en voorwerpen uit het heden. Omdat ik veel gebruik maak van historisch materiaal aangereikt door lokale historische verenigingen, wilde ik graag ook eens spreken met ‘echte’ historici.

Dat uurtje koffie drinken werd een heel interessant uurtje en ik heb de tip om verhalen te schrijven over de onderwerpen in de documentaire en deze te publiceren in lokale bladen of in magazines ter harte genomen. Hiervoor heb ik zelfs wat geld gekregen van het matchingfonds voor freelance journalisten.

Inmiddels is de nieuwe aflevering van Van Kampen naar Moskou online beschikbaar, daarin wordt het Overijsselse Dalfsen uitgelicht als een dorp met een lange geschiedenis, internationaal opererende bedrijven en vol kunstenaars. Nieuwsgierig? Bekijk hier de aflevering

Nogmaals bedankt lieve ondernemers in de geschiedenis voor jullie input en denkkracht. Hopelijk kunnen we in de toekomst een keer samenwerken aan een gezamenlijke historische productie! Dat lijkt me erg leuk.