Foto Elly van der VeldeDe vereniging Ondernemers in Geschiedenis heet Elly van der Velde welkom als nieuw lid.

Elly is docent basisonderwijs en afgestudeerd archeoloog. Sinds 1991 is ze eigenaar van het Bureau Uit de Tijd – Erfgoededucatie. Elly vertaalt wetenschappelijke informatie over erfgoed op een aantrekkelijke wijze voor een breed publiek. Haar opdrachten zijn zeer gevarieerd. Het verrassen van mensen, waardoor zij met andere ogen naar hun omgeving gaan kijken, is haar passie.

Van der Velde ontwikkelt lesprojecten over allerlei onderwerpen, met daarin ook doe-activiteiten. Voorbeelden hiervan zij Archeoloog in de klas en Monument om de hoek, waarbij kinderen een monument in hun eigen omgeving bezoeken. Vele jaren organiseerde Elly in Apeldoorn de Open Monumenten Klassendag.

Interviewen van mensen vindt Elly boeiend. In Omkijkende vrouwen vertellen twintig vrouwen over hun ervaringen in te 20e eeuw. In de film Oorlog en Bevrijding – herinneringen uit Barneveld, worden mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt geïnterviewd door kinderen.

Tenslotte maakt Elly van der Velde tentoonstellingen over de geschiedenis van een streek. In 2021 was ze projectleider bij de herinrichting van het Stadsmuseum Grave.

Meer informatie over haar activiteiten als zelfstandig historicus vindt u op haar bureaupagina op deze website.