Wim Dral

Wim heeft de opleiding tot leraar Geschiedenis gevolgd en een eerste graads bevoegdheid gehaald aan de Vrije Leergangen MO. Naast zijn werk in de financiƫle dienstverlening studeerde hij Mediaevistiek aan de Universiteit Leiden en schreef een proefschrift aan dezelfde universiteit over een onderwerp uit de Vroegmoderne tijd. Door zijn opleiding is hij op meerdere (tijd)vakken inzetbaar.

Hij is vertrouwd met het schrijven en redigeren van artikelen over uiteenlopende onderwerpen als redacteur van een lokaal historisch tijdschrift en heeft ervaring met archiveringsprojecten en het realiseren van erfgoedtentoonstelling.

De politieke, maritieme en culturele geschiedenis van de periode van de Republiek heeft zijn bijzondere belangstelling. Hij publiceert en geeft er lezingen over. Diverse artikelen over lokale geschiedenis zijn er van zijn hand verschenen.

Bedrijfsgeschiedenis heeft ook zijn interesse. Op basis van archief, literatuur, verhalen uit het bedrijf wordt de geschiedenis van een bedrijf in kaart gebracht en op verschillende manieren tot leven gebracht, hetzij door een publicatie of een tentoonstelling of allebei. Hij houdt zich niet alleen bezig met het verleden van een bedrijf, maar ook met de toekomst.

Levend Verleden
Dr. Wim Dral
Oude Loosdrechtseweg 63
1215 HB Hilversum
wimdral [AT] kpnmail.nl

Trefwoorden"biografieƫn, archiefordening, tentoonstellingen, bedrijfsgeschiedenis, archieven, erfgoededucatie, lokale en regionale geschiedenis, redactie, maritieme geschiedenis, politieke geschiedenis, vroegmoderne tijd, de Republiek.