Historicus Rogier Overman

Bekroond historicus met uniek schrijftalent. Beschikbaar voor particulieren en families die meer willen weten over hun familiegeschiedenis. Ook beschikbaar voor bedrijven, verenigingen en stichtingen die een jubileumboek willen of meer willen weten over hun ontstaansgeschiedenis. Inzetbaar voor historisch onderzoek, boekprojecten en andere schrijfopdrachten. Werkt snel, betrouwbaar en effectief.

Over Historicus Rogier Overman
Mijn werk wordt steevast geroemd om de leesbaarheid (‘leest als een roman’, 'wat een boeiend boek!') en de verrassende onderzoeksresultaten. Dit komt doordat ik altijd zoek naar de ‘juweeltjes’ en naar een juiste balans tussen 'leering ende vermaeck' (óók bij zakelijke klanten!).

Eerdere opdrachtgevers waren naast particulieren en families uit het binnen- en buitenland onder andere de Amsterdamse Universiteits-Vereniging, de ING Bank, Turien & Co., de SER en de Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck.

Doorlopend beschikbaar voor kleine en grote opdrachten

Families kunnen bij mij terecht voor het schrijven van een persoonlijk familieboek of bijvoorbeeld voor onderzoek in het CABR in het Nationaal Archief in Den Haag; bedrijven voor het schrijven van een bedrijfsgeschiedenis en begeleiding bij het aanvragen van het predicaat Koninklijke of Hofleverancier. 

Ik woon op fietsafstand van het Stadsarchief Amsterdam, het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), het Atria en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Ook ben ik als Externe onderzoeker actief voor het Nationaal Archief in Den Haag. 

Achtergrond
Rogier Overman is sinds 2001 actief als historicus en heeft onder andere boeken geschreven over de geschiedenis van drie voorlopers van de ING Bank (de Postbank, Rijkspostpaarbank en Postcheque- en Girodienst) en dan specifiek tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Hij is zowel bedrijfshistoricus als familiehistoricus en werkt voor bedrijven, particulieren en families in binnen- en buitenland.

Overman is een bekroond historicus die uitstekend in staat is complexe materie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn specialisaties zijn bedrijfsgeschiedenis, familiegeschiedenis, medische geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog. Hij is lid van de Raad van Advies van het Nederlands Economisch-Historisch Archief (NEHA), member of the international Association of Professional Genealogists, lid van de Indische Genealogische vereniging en secretaris van de vereniging Ondernemers in Geschiedenis. 

Naast zijn werk als historicus schrijft Rogier Overman ook over spirituele onderwerpen en begeleidt hij mensen bij het schrijven van hun eigen boek. Hij is te bereiken via telefoon, e-mail, LinkedIn of Whatsapp.

drs. Rogier Overman
Esmoreitstraat 45-II
1055 CB Amsterdam

M: 06-20880724 (ook voor Whatsapp)
E: rogieroverman [AT] gmail.com
L: www.linkedin.com/in/rogieroverman/

Trefwoorden: bedrijfsgeschiedenis, familiegeschiedenis, medische geschiedenis, koloniale geschiedenis, historicus Amsterdam, financiële instellingen, ondernemersgeschiedenis, jubileumboek, gedenkboek, Tweede Wereldoorlog, storytelling, Nederlands-Indië, bedrijfshistorie, advies, begeleiding, archiefonderzoek, historische interviews, historisch onderzoek, Nationaal Archief Den Haag, NIOD, genealogie, stamboomonderzoek.