Historicus Rogier Overman

Bekroond historicus met uniek schrijftalent. In staat complexe materie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Beschikbaar voor bedrijven, verenigingen en stichtingen die vanuit hun verleden willen leren voor de toekomst. Ook beschikbaar voor particulieren die meer willen weten over hun familiegeschiedenis. Inzetbaar voor boekprojecten, archiefklussen en historisch onderzoek. Werkt snel, betrouwbaar en effectief.

Over Historicus Rogier Overman
Mijn werk wordt steevast geroemd om de leesbaarheid (‘leest als een roman’) en de verrassende onderzoeksresultaten. Beide kwaliteiten komen voort uit mijn voorliefde de geschiedenis te ontrafelen en op een boeiende wijze voor een breed publiek toegankelijk te maken. In alle gevallen zoek ik naar ‘juweeltjes’ en streef ik naar een juiste balans tussen 'leering ende vermaeck', zowel bij particulieren als bij zakelijke opdrachtgevers.

Eerdere opdrachtgevers waren naast particulieren onder andere de Amsterdamse Universiteits-Vereniging, de ING Bank, het Philips Pensioenfonds, Turien & Co., de SER en de Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck van de Hogeschool van Amsterdam.

Achtergrond
Rogier Overman is sinds 2001 actief als historicus en heeft onder andere historisch onderzoek verricht naar en boeken geschreven over de geschiedenis van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), het Philips Pensioenfonds en de ING Groep. Bij dit laatste project ging het om de voorlopers van de ING Bank – naast de Postbank in het bijzonder de Rijkspostpaarbank en de Postcheque- en Girodienst – en dan specifiek tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Overman is een bekroond bedrijfshistoricus en heeft als specialisaties bedrijfsgeschiedenis, familiegeschiedenis, medische geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog. Ook verricht hij historisch onderzoek voor particulieren en begeleidt hij mensen bij het schrijven van hun eigen boek.

drs. Rogier Overman
Woubruggestraat 33-H
1059 VP Amsterdam
M 06-20880724
E rogieroverman [AT] gmail.com
www.linkedin.com/in/rogieroverman/