Hans Morssinkhof, Historicus en journalist/tekstschrijver

Goedaardig virus
Geschiedenis is als een goedaardig virus. Heeft het je te pakken, dan houdt het je vast. Je wilt doorvragen, verder zoeken. ‘Hoe komt het dat…?’ Of: ‘Waarom staat dat gebouw daar?’ Zo groeit elke vraag uit tot een ontdekkingsreis door de tijd.

Boeiende verhalen
En dus tot boeiende verhalen. Over mensen. Hun idealen, gedachten, drijfveren en keuzes. Die altijd weer tot nadenken stemmen. Over jezelf, over de wereld om je heen. Elk antwoord is het toegangsbiljet voor een volgende reis.

Mensenwerk
Recent schreef ik mee aan BIJ STORK, het beste boek van Overijssel 2018 (categorie non-fictie). Voor het Gelders Genootschap mocht ik dwalen door de wereld van welstand en ruimtelijke kwaliteit. Het resultaat was het boek Schoonheid als mensenwerk. En zo gaat het door: bedrijfsgeschiedenis, sociaaleconomische geschiedenis, cultuurgeschiedenis. Momenteel staan de April-meistakingen van 1943 en de periode van de Wederopbouw na 1945 hoog op mijn agenda.

Leesbaar en (in)leefbaar
Nieuwe vragen en opdrachten zijn uiteraard altijd welkom. Ik houd van mijn vak, dat is nu wel duidelijk. En naast historicus ben ik ook nog journalist en tekstschrijver. Dus die vlotte pen is bij mijn werk inbegrepen. Zullen we samen kennis maken?

Drs. Hans Morssinkhof
Witsenstraat 5
6813 GT Arnhem
T 06 23 70 12 39
E info [AT] hansmorssinkhofpublicity.nl

Trefwoorden: historisch onderzoek, jubileumboeken, cultuurgeschiedenis, April-meistakingen 1942, ondernemersgeschiedenis, wederopbouw.