Bureau Wiegman

Mijn ervaring
De geschiedenis van verpleging en verzorging heeft mijn onvoorwaardelijke liefde. Ik heb me als verpleegkundige altijd afgevraagd hoe het komt dat zo’n onmisbare beroepsgroep nauwelijks gehoord wordt. Pas na mijn studie geschiedenis kon ik dit beter duiden. Als directeur van het Nationaal Museum Verpleging en Verzorging en later van het Florence Nightingale Instituut, heb ik met blogs, columns en via de sociale media die geschiedenis onder de aandacht gebracht. Met een mobiele Zorgtrailer in het land, met theaterprojecten als Zusters on Tour, met educatieve projecten en met exposities.

Bureau Wiegman
Vanaf 2020 ben ik Bureau Wiegman gestart om de verhalen over de geschiedenis van de zorg te blijven delen. Momenteel schrijf ik een biografie over de invloed van Frederike Meijboom (1871-1971) op de verpleegkunde. Ook ben ik directeur van de Stichting Zuster Vernède, een stichting die het verpleegkundig-historisch onderzoek financieel steunt.

Ik help je verder
Ben je op zoek naar iemand die een interessante lezing kan geven of die een artikel of een column kan schrijven? Of worstel je met de invulling of fondsenwerving van een expositie, een congres of een event? Als het thema de geschiedenis van de zorg is, dan help ik je graag verder. En natuurlijk is mijn werk altijd gebaseerd op deugdelijk en origineel historisch onderzoek.

Bureau Wiegman
Drs. Nannie Wiegman
Slotstraat 12, 4101 BH Culemborg
Mobiel: 06 20965592
E: nannie [AT] bureauwiegman.nl
www.bureauwiegman.nl
Twitter: @NannieWiegman

Trefwoorden: Ziekenhuizen, zorg, verpleging, verzorging, wijkverpleging.