Marie-Cécile van Hintum

Historisch onderzoeker en auteur

Historica en germaniste gespecialiseerd in biografisch en familieonderzoek en de Tweede Wereldoorlog.

Co-auteur van meerdere succesvolle publicaties over de Tweede Wereldoorlog en het Vrouwenlexicon - 1001 Vrouwen. Recensent van historische non-fictie. Auteur van “Lokerman. het tragische oorlogsverhaal van de Limburgse verzetsman die verraden werd” (Balans 2019).

Over Marie-Cecile van Hintum

Na haar universitaire studies Duits en geschiedenis (Duitslandstudies) en een loopbaan in de arbeidsbemiddeling werkt Marie-Cécile sinds 2010 als zelfstandig onderzoeker voor instellingen en particulieren. Eerdere opdrachtgevers waren o.a. het Nationaal Archief in Den Haag, productiebedrijf Witfilm in Amsterdam en de familie Lokerman in Bilthoven.

Marie-Cécile is een bevlogen onderzoeker en altijd op zoek naar drijfveren van mensen. Opdrachtgevers waarderen haar grondigheid, heldere schrijfstijl en vermogen om grote historische gebeurtenissen via persoonlijke verhalen tastbaar te maken.

Marie-Cécile heeft bijzondere belangstelling voor (vrouwelijk) daderschap in de Tweede Wereldoorlog en werkt momenteel aan een nieuw boekproject over dit onderwerp.

Beschikbaarheid

Heeft u een bijzonder (levens)verhaal of andere vragen op het terrein van biografisch en familieonderzoek en/of de Tweede Wereldoorlog? Ik help u heel graag verder!

Marie-Cécile van Hintum
Lindengracht 191-c
1015 KE Amsterdam

06-28332733

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/mcvanhintum