Herman Postema - Chartanovum

Met zijn bedrijf Chartanovum biedt Herman Postema diverse diensten aan. Hij transcribeert niet alleen oude handschriften, zoals charters, notulenboeken, notariële akten, en dergelijke, maar is ook bijzonder vaardig in het inventariseren van moeilijke (particuliere) archieven.

Wanneer je Middeleeuwse teksten leest alsof het de krant is, mag je er van uit gaan dat er voldoende vaardigheid is om de eeuwenoude documenten op deskundige wijze te transcriberen.

Na jaren als archivaris te hebben gewerkt bij een regionale archiefdienst in het midden van het land, is Herman Postema in 2022 zzp’er geworden. Hij wordt voornamelijk ingehuurd voor het (coördineren van) inventariseren van oude overheids- en particuliere archieven, historisch onderzoek naar huizen en het transcriberen van oude teksten (zoals charters, akten, notulen, enz.). Ook geeft hij historische rondleidingen, schrijft hij artikelen en werkt hij mee aan publicaties. Zijn eigen publicaties zijn vooral gericht op lokaal historisch onderzoek en de kerkgeschiedenis van de zeventiende eeuw.

Met zijn bedrijf Chartanovum heeft Herman vooralsnog twee websites: met www.oudschrift.nl richt hij zich vooral op transcripties van oude, voor velen onleesbare teksten en met www.historischehuizen.nl richt hij zich op de beschrijving van de geschiedenis van boerderijen en oude gebouwen.

Herman Postema - Chartanovum

Vogelweide 137
3941 NH, Doorn
06-49408272

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trefwoorden: archiefonderzoek, transcripties, genealogie, charters, oud-schrift, inventarisatie, particuliere archieven, projectmanagement, huizenonderzoek.