Femke Knoop - Haute Histoire

Geschiedenisprojecten op maat.

Mijn naam is Femke Knoop en ik ben historicus en journalist. Na mijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen richtte ik in 2012 Haute Histoire op, waarmee ik geschiedenisprojecten op maat lever. Ik deed langdurig onderzoek naar het Amsterdamse modehuis Hirsch & Cie, wat resulteerde in een boek dat in 2018 verscheen bij uitgeverij Verloren in Hilversum. Ook was ik in 2019 en 2020 reizende reporter van de Maand van de Geschiedenis en geef ik lezingen over onder andere modegeschiedenis en joodse geschiedenis.

Missie

Het is mijn doel om met Haute Histoire geschiedenis toegankelijk te maken voor een groot publiek door middel van aansprekende en interactieve producten en diensten, die aansluiten bij de actualiteit, een brug slaan tussen heden en verleden en een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat. Op deze wijze wil ik mensen inspireren, informeren en verbinden. Daarbij pas ik graag vernieuwende methoden toe.

Aanbod

Met Haute Histoire bied ik een breed scala aan diensten. Heeft u hulp nodig bij (genealogisch) onderzoek, het maken van een tentoonstelling of het schrijven van teksten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Maar ook voor lezingen of het ontwikkelen van educatieve projecten, fietsroutes of (stads)wandelingen kunt u bij mij terecht. Ook leen ik kledingstukken en objecten van Hirsch & Cie Amsterdam uit voor tentoonstellingen.

Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van onderzoek, schrijven, museumeducatie en het maken van tentoonstellingen ben ik breed en flexibel inzetbaar, maak ik mij gemakkelijk onderwerpen eigen en weet ik onderzoek op nauwkeurige en toegankelijke wijze te vertalen voor diverse doelgroepen.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Haute Histoire of wilt u meer informatie? Klik hier voor meer informatie over het aanbod of neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Femke Knoop

Telefoon: 06-24728562
E-mail: info[AT]hautehistoire.nl
www.hautehistoire.nl