Albert Scheffers - Klinkaart

Albert A.J. Scheffers is met Klinkaart bv, bureau voor museum- en collectiemanagement, actief als adviseur in de zakelijke kant van het cultureel bedrijf (archieven, bibliotheken en musea). Hij schrijft bedrijfsplannen, stelt begrotingen op en weet exploitatieverantwoordingen zo te schrijven dat er een volgende periode weer subsidie komt.

Daarnaast is hij actief als (interim-)directeur-bestuurder van culturele organisaties in transitie (verzelfstandiging, reorganisatie, sluiting). Momenteel is hij actief als directeur-bestuurder van het Stadhuismuseum Zierikzee, het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland.

Vanuit zijn achtergrond als monetair historicus – in 2013 gepromoveerd op het toezicht op de muntproductie tijdens de Republiek – verricht hij onderzoek met veelal een kwantitatieve inslag.

Albert is een gedreven leider van historische onderzoeken, (eind-)redacteur en uitgever van historische producties die geen kans maken bij de grote uitgeversfondsen.

Hij heeft tevens ruime ervaring als bedrijfsarchivaris en als historicus.

Albert Scheffers

Telefoon: 06-41266691
E-mail: aajscheffers[AT]klinkaart.nl

www.klinkaart.nl

Trefwoorden: Museummanagement, collectiemanagement, monetaire geschiedenis, bedrijfsgeschiedenis, museologie, kwalitatief onderzoek, interim-management.