Historytelling

Wetenschap en journalistiek gecombineerd
Centraal in ons onderzoek staat niet de vraag hóe iets gebeurd is, maar waaróm het zo is gegaan.

Wij combineren wetenschappelijk onderzoek met journalistieke verteltechnieken. Bij informatievergaring hanteren we een journalistieke aanpak. Daarin zijn we gepokt en gemazeld in ons werk als journalist en tekstschrijver.

Denk bij die aanpak aan oral history en het journalistieke interview, filmen op locatie, het maken van reportages en het verspreiden van nieuwsberichten onder andere op social media.

De combinatie van de ambachten van journalist en historicus maakt de storytelling van Historytelling levendig, persoonlijk en invoelbaar en toegankelijk.

Crossmediaal
Bij voorkeur werken we crossmediaal. Samen met onze zakenpartners maken we na gedegen onderzoek niet alleen een boek, maar ook een website, een film, personeelsblad, glossy of tentoonstelling.

Samenwerking
Historytelling werkt waar mogelijk samen met collega’s van de NVHO. Daarnaast hebben we een samenwerkingsverband met Historische Films: (www.historische-films.com) en diverse vormgevers en drukkers.

Recente projecten
Zwaantinus Bruins Slot, oorlogsburgemeester in Nijkerk. Serie van twaalf uitgebreide artikelen – verhalende journalistiek – gebaseerd op het oorlogsdagboek van de Nijkerkse oorlogsburgermeester Zwaantinus Bruins Slot.

Het wezendorp Neerbosch. De protestants-christelijke weesinrichting Neerbosch en haar stichter Johannes van ’t Lindenhout (1863–1903) (Nijkerk, 2015) – proefschrift

In Naam van Cornelia. Cornelia van Lynden (1860–1880). Biografie geschreven in opdracht van de Cornelia Stichting te Beetsterzwaag ten gelegenheid van haar eeuwfeest.

Historytelling
Dr. Anton van Renssen
Wilgenlaan 30
3862 VE Nijkerk

Contact:
E info [AT] historytelling.nu
M 06–45742896
www.historytelling.nu