Spiegels van Rome

Ons verenigingslid Sandrina Bokhorst publiceerde onlangs haar boek Spiegels van Rome, gids in zeven eeuwige thema’s. Het eerste exemplaar werd op 26 mei uitgereikt aan de burgemeester van Schiedam, waar de boekpresentatie werd gehouden. Sandrina schreef drie jaar aan het boek dat zij als volgt omschrijft:

Spiegels van Rome is niet zomaar een gids, maar wil bezoekers van Rome (leunstoel of live) aan het denken zetten. In Spiegels van Rome doorkruis je de Eeuwige Stad aan de hand van zeven moderne thema’s en ruim honderd historische verhalen. De geschiedenis van Rome werkt als een spiegel waarin we onze eigen vragen stellen. Zo worden historische verhalen herkenbaar voor ons, zelfs al spelen ze zich af in een ver verleden. Die herkenning maakt dat uit de geschiedenis inzichten kunnen worden gehaald over actuele thema’s als o.a. Veerkracht, Leiderschap, Gender, Toerisme en Kennis.

Tijdens de boekpresentatie luisterden ruim honderdvijftig gasten naar verschillende sprekers. Sandrina gaf in haar presentatie enkele voorbeelden uit het boek en blikte terug op de inspiratie die zij uit haar eigen familie opdeed. Omdat haar familie al eeuwenlang in Schiedam woont en werkt, werd haar boek, dat zelf in Rome is geboren, in Schiedam ten doop gehouden. Op YouTube zal een compleet videoverslag verschijnen van het event.

Zie voor meer informatie: www.spiegelsvanrome.nl.