Webinar Historische Games Maken

26 november 2024

Historisch kaartspel Anjou

Historische games zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijk cultuurproduct. Zowel digitale games als klassieke bord- en kaartspellen kenden tijdens de pandemie een absolute topperiode, en overheden, erfgoedspelers en zelfs universiteiten erkennen steeds meer hun potentieel. Ook voor historici zijn ze steeds belangrijker geworden: veel populaire games hebben historische onderwerpen, waardoor ze een belangrijke manier zijn geworden om over het verleden te communiceren.

Historici raken ook steeds meer betrokken bij het maken van dergelijke games. Maar voor wie minder thuis is in de wereld van spelconsoles en bordspelclubs, waar liggen dan de kansen. In dit webinar bekijken we daarom met een brede blik hoe de wereld van de historische games eruitziet; welke geschiedenis op welke manier aan bod komt; en hoe spellen deel kunnen uitmaken van de historische praktijk. Tot slot bekijken we, als voorbeeld, even wat er allemaal komt kijken bij het maken van een historisch kaartspel.

Bram De Ridder

Bram De Ridder studeerde geschiedenis in Leuven en internationale betrekking in Cambridge. Nadien specialiseerde hij zich in Leuven in de geschiedenis van vroegmoderne grensvorming en op het vlak van toegepaste geschiedenis, met tussenstops in onder meer Harvard en Antwerpen. Eind 2023 bracht hij een eerste historisch kaartspel op de markt, gebaseerd op de middeleeuwse Anjou-bijbel. Hetzelfde jaar werd hij ook coach bij het Vlaams Audiovisueel Fonds. Sinds April 2024 is hij voltijds ondernemer in geschiedenis, en in december verschijnt zijn opvolger voor het Anjou-spel, ditmaal gebaseerd op 19de-eeuwse Japanse houtdrukkunst.

Praktische info:

Het webinar vindt plaats op 26 november om 19.30 uur (tot ca. 21.00 uur).

Het webinar vindt plaats via Teams. Na aanmelding ontvang je een link voor deelname.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar activiteiten@ondernemersingeschiedenis.nl.

Deelname is gratis (exclusief voor leden).

Geen lid, maar wel geïnteresseerd in deze activiteit?

Deze activiteit is in principe voor leden van de vereniging Ondernemers in Geschiedenis. Ben je (nog) geen lid, maar wil je wel een keer komen kijken of lidmaatschap misschien iets voor jou is, neem dan gerust contact met ons op: info@ondernemersingeschiedenis.nl.

Vorige en volgende activiteit: