19 januari
Op de koffie bij...
Aanmelden kan bij gastheer Jan Brouwers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

24 februari
Op de koffie bij...
Aanmelden kan bij gastheer Christiaan Stam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2 maart, 12-17 uur
Algemene Leden Vergadering 2023
 

Dit jaar is de algemene ledenvergadering (ALV) van onze vereniging in de Christoforuszaal van de Jacobikerk in Utrecht. Naast de vergadering is er natuurlijk weer alle gelegenheid om tijdens lunch en borrel (eventueel diner) bij te praten met medeverenigingsleden.
De agenda van de vergadering en het gedetailleerde programma volgen later.

 Jacobikerk Utrecht 1

 

 

 

 

 

 

20 maart
Op de koffie bij...

25 april
Op de koffie bij...

10 mei 2023, 11-17 uur
Voorjaarsactiviteit 'Joods Groningen'

Synagoge Groningen

De prachtige in 1906 gebouwde synagoge in Groningen herinnert aan een rijk Joods verleden en de tragische vernietiging daarvan in de Tweede Wereldoorlog. In 2021 is de vaste tentoonstelling in de synagoge volledig vernieuwd. Ons medeverenigingslid Willy van der Schuit heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. 

Op 10 mei 2023 staat de voorjaarsexcursie in het teken van Joods Groningen. In de ochtend zal Willy van der Schuit ons rondleiden door de permanente tentoonstelling. Na de lunch brengen we een bezoek aan de oude joodse buurt. De excursie duurt van 11 tot 17 uur. Uiteraard zal er na afloop gelegenheid zijn om met elkaar bij te praten.

Meer informatie volgt later.
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

24 mei
Op de koffie bij...

22 juni
Op de koffie bij...

 

Geen lid, maar wel interesse in onze activiteiten?
Bovenstaande activiteiten zijn in principe voor leden van de vereniging Ondernemers in Geschiedenis. Ben je (nog) geen lid, maar wil je wel een keer komen kijken of lidmaatschap misschien iets voor jou is, neem dan gerust contact met ons op.

Op de koffie bij ...

Iedere maand organiseert Ondernemers in Geschiedenis een online koffie-uurtje. Een uurtje bijpraten met vakgenoten, ervaringen uitwisselen, kansen delen, inspiratie opdoen. Deze bijeenkomsten zijn in principe zonder agenda en duren een uur (09.00-10.00 uur).

OiGopdekoffie lr


Data 2023
:
19-1, 24-2, 20-3, 25-4, 24-5, 22-6, 25-8, 25-9, 24-10, 22-11, 21-12.


Aanmelden: activiteiten@ondernemersingeschiedenis.nl

Na aanmelding ontvang je een Teams-link voor de bijeenkomst.

Intervisie voor historici

Iedereen loopt in zijn of haar werk wel eens tegen situaties aan waarmee je niet zo goed raad weet. Problemen of dilemma’s die je graag aan iemand zou willen voorleggen: Herken jij dit probleem? Heb jij dit wel eens meegemaakt? Hoe zou jij hier mee omgaan?

Als zzp’er heb je geen collega aan wie je deze vragen kunt voorleggen. Daarom biedt Ondernemers in Geschiedenis haar leden nu de mogelijkheid om een Intervisie-bijeenkomst aan te vragen waarin een probleem (dilemma, uitdaging, casus) kan worden ingebracht om te bespreken met vakgenoten.

spiegel lr

Intervisie is een gestructureerd gesprek tussen vakgenoten. Het belangrijkste kenmerk van het gesprek is dat de deelnemers geen oplossingen of adviezen geven, maar dat ze de probleemhouder, door vragen te stellen, een spiegel voorhouden en helpen beter inzicht te krijgen in de situatie en de mogelijke oplossingen. Een intervisie-bijeenkomst helpt uiteraard de probleemhouder, maar draagt ook bij aan de professionaliteit van de overige deelnemers. 

De bijeenkomsten (alleen voor leden!) zijn online en duren ongeveer een uur. Voor een bijeenkomst geldt een minimum van 4 deelnemers en een maximum van 8. De ingebrachte casus wordt alleen gedeeld met de deelnemers aan de bijeenkomst. Van de deelnemers wordt verwacht hier vertrouwelijk mee om te gaan.

Heb je een casus die je zou willen voorleggen aan je vakgenoten, neem dan contact op met Christiaan Stam, activiteiten@ondernemersingeschiedenis.nl.