Ondernemers in Geschiedenis is er om historici die werken als zelfstandige met elkaar in contact te brengen en te informeren over ontwikkelingen in hun vakgebied. Dat doen we door enkele keren per jaar bijeen te komen voor excursies en workshops.

Verder doet Ondernemers in Geschiedenis aan belangenbehartiging doordat de vereniging is aangesloten bij het Platform Zelfstandige Ondernemers PZO. Het lidmaatschap van PZO is bij het lidmaatschap van Ondernemers in Geschiedenis inbegrepen. Meer informatie over PZO: www.pzo.nl

Belangrijkste voorwaarde voor het lidmaatschap van Ondernemers in Geschiedenis is dat je geschiedenis hebt gestudeerd of ruime ervaring hebt in het geschiedkundig bedrijf. Je werk is wetenschappelijk verantwoord. Verder verdien je een belangrijk deel van je inkomsten uit je werk op het gebied van geschiedenis en erfgoed.

Ook als je (nog) niet voldoet aan deze criteria kun je lid worden: daarvoor is het buitengewoon lidmaatschap. Buitengewone leden worden niet vermeld op de website en hebben geen stemrecht in de ledenvergadering. Maar verder kunnen ze aan alle activiteiten deelnemen.

Heb je belangstelling? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen je te mogen verwelkomen als lid.