Hét professionele netwerk voor vrijgevesitgde historici! 

Ondernemers in Geschiedenis verenigt zelfstandige historici, brengt hen met elkaar in contact en informeert hen onder andere over het historisch ondernemersschap. Dat doen we door excursies, webinars en andere activiteiten te organiseren, zowel fysiek als online. Ook zijn we een platform waar zakelijke en particuliere opdrachtgevers een geschikte historicus kunnen vinden. 

Het lidmaatschap staat open voor iedereen die academisch is geschoold op het gebied van geschiedenis en/of historisch erfgoed en tenminste een deel van zijn of haar inkomsten als zelfstandige genereert uit werk op dit gebied (of dat ambieert). Ook staan we open voor andere zelfstandigen die op een vergelijkbaar niveau op het gebied van geschiedenis en/of historisch erfgoed werkzaam zijn.

Heb je belangstelling voor het lidmaatschap van Ondernemers in Geschiedenis? De contributie bedraagt € 85,- per jaar (met een eerste betaling naar rato van het moment van instap). Ondernemers in Geschiedenis met personeel betalen dezelfde contributie, waarvoor zij zichzelf of één personeelslid kunnen laten deelnemen aan activiteiten; extra deelnemers afvaardigen kan voor dezelfde bijdrage als externe deelnemers (niet-leden).

Voor meer informatie of aanmelden als lid kun je contact opnemen met secretaris Rogier Overman. Hij verwelkomt je graag als lid nieuw lid!

Flyer OiG 31 8 22 Verkleind

 

Waarom ik lid ben van Ondernemers in Geschiedenis

"Naast inspiratie en gezelligheid, is voor mij de zakelijke kant van het lidmaatschap overduidelijk. Dankzij connecties die ik via de vereniging heb opgedaan, vond ik financiering voor het podcastproject over de opvang van Indische Nederlanders. Voor mij geldt: de contributie van de vereniging heb ik er voor mijn hele leven al uit."
Dr. Anton van Renssen

"Ik ben lid geworden omdat ik collega’s miste, gezelligheid zocht en geen echt netwerk op mijn vakgebied had. Het lidmaatschap heeft me dat allemaal gebracht, naast nieuwe opdrachten en bijvoorbeeld meer inzicht in tarieven."
Rogier Overman